Tag cyklen og kom rundt på den sunde måde

Danmark er kendt som lidt af en cykelnation – og det kan vi godt være stolte af. Cyklen er nemlig en intet mindre end fantastisk opfindelse, der nærmest kun har fordele. At cykle er nemt, når man først har lært det.

Det er sund og gratis konditionstræning, der ikke belaster led og muskler på samme måde som andre motionsformer. Men for at sundheden skal cyklen også passe til dig og have ordentligt udstyr.

Så er det mere miljøvenligt end andre transportformer samtidig med at man får sin daglige motion og kan nyde omgivelserne, hvad enten det er natur eller by.

Netop fordi vi bor i et land, hvor cyklen virkelig er i fokus, er det nemt at komme rundt på cykel de fleste steder. I mange byer er der brede cykelstier, hvor man ikke behøver frygte eller bekymre sig om fodgængere eller biler. Og er der ingen cykelsti, er bilister generelt gode til at tage hensyn til cyklister.

Altså kan det godt betale sig at tage cyklen – det er den hurtigste, nemmeste og mest sunde måde at komme rundt på. Og investerer man en smule i godt og lovligt udstyr, er det også en sikker transportform.

 

Cykling er god og sjov motion

Det er ikke kun af praktiske årsager, at mange danskere cykler. Det kan nemlig også være både sjovt og dejligt at komme ud på cyklen. Det er den perfekte måde at udforske lokalområdet, også der hvor biler ikke kan komme til.

Fx kan man tage cyklen i skoven, til stranden eller hen over markområder. Samtidig kan man tilbagelægge en større distance, end hvis man går, ligesom man sikkert vil nyde følelsen af vinden gennem håret.

Uanset om man tager på en hyggelig søndagscykeltur eller hopper på cyklen for at komme fra A til B, er det god motion. Cykling er nemlig konditionstræning, hvor man får pulsen op og sætter hjertet på arbejde.

Det er utroligt sundt og indgår i de 30 minutters motion, som man som minimum bør få hver eneste dag. Det er altså en utrolig sund vane at tage cyklen – hvad enten det er til arbejdet, til venner og familie eller ned til byens shoppemuligheder.

Cykling er samtidig en utroligt tilgængelig sport for mange. Man behøver ikke meget andet end sin cykel og lidt udstyr – derefter er det en gratis form for motion.

 

Godt udstyr er en vigtig investering

Én ting er dog vigtig for en behagelig og sikker cykeltur, og det er udstyret. Det er vigtigt, at man sørger for at holde sin cykel i tiptop stand, hvis man vil kunne bruge den med god og ren samvittighed.

Fx bør man altid have cykellygter, der virker. Det er også lovpligtigt med en ringeklokke, så man kan gøre opmærksom på sin ankomst. Inden man kaster sig ud i cyklingen i større skala, bør man fokusere på sit udstyr.

Til dette har man brug for stort udvalg og professionel rådgivnig. Det finder du hos Hollandbikeshop der leverer begge dele online. Før du bestiller en helt ny cykel har du også den mulighed at kontakte Cyklistforbundet. Så er du klædt på til det rigtige valg af cykel og udstyr.

Det er vigtigt at ens cykel og udstyr er nøje udvalgt til ens forbrug Det giver størst glæde ved det at cykle.