Skal dit nye køkken være sort, hvidt eller en kombination?

At købe nyt køkken er en stor og afgørende investering. Man siger, at køkkenet er hjemmets hjerte, og det kan der sagtens være noget om.

I mange hjem er køkkenet samlingspunkt, og her bliver der brugt mange timer. Derfor er det afgørende, at man får taget nogle gode og velovervejede valg mht. designet på ens køkken.

En af de vigtige elementer i et køkkens udseende og udtryk er farven. For hvilken farve skal dit nye køkken egentlig være?

Et sort køkken er modigt og trendy

Tidens helt store trend inden for køkkener er et sort køkken. Den sorte farve er markant og giver et eksklusivt look til køkkenet. Dog skal man være opmærksom på, at ens hjem skal kunne bære et helt sort køkken.

Idet den sorte farve sluger lyset, er det utroligt vigtigt, at man har et stort og lyst rum, hvis et helt sort køkken ikke skal blive for dystert.

Den hvide farve er det sikre valg

Et hvidt køkken er det rigtige valg for dig, der vil være sikker på, at du ikke fortryder dit valg. Hvid er en tidløs klassiker, der aldrig går af mode.

Men samtidig kan det også give et upersonligt og kedeligt rum, hvis alt i det er hvidt. Hvis man vælger et hvidt køkken, skal man derfor tør tage nogle modige og farverige valg med hensyn til den øvrige indretning.

Det hvide køkken giver meget lys, så det er det oplagte valg til små rum, fx i lejligheder.

En kombination kan være det perfekte valg

Hvis man synes, at et hvidt køkken bliver for kedeligt, mens et helt sort er for voldsomt, kan man med fordel vælge at kombinere farverne. På den måde kan man få det bedste fra begge farver og skabe et interessant køkken, der virkelig afspejler ens personlige smag.

Samtidig vil kontrasterne mellem de to farver give et mere levende udtryk, end hvis man vælger et helt ensfarvet køkken.

Derfor kan det være værd at overveje en kombination af sort og hvid, når man køber et nyt køkken.