Sådan skal du vaske dit hår for at holde det sundt og undgå hårtab

De fleste ved, at man kan gøre meget for sit hår ved at vælge de rigtige produkter. Hvis man oplever tørt og slidt hår eller hårtab, kan det skyldes, at man ikke bruger gode eller nok hårprodukter.

Men hvad mange ikke ved er, at den måde, du vasker hår på, også spiller en afgørende rolle for dit hårs generelle sundhed. Hvis du fx bruger for varmt vand eller fordeler din balsam i hele håret, kan det ende med at gøre mere skade end gavn.

Her får du nogle brugbare tips, der er værd at huske på, næste gang du skal vaske håret.

1.   Vask ikke håret for tit

At vaske håret er faktisk ikke specielt sundt for håret. I hvert fald ikke hvis det gøres for ofte. Når du bruger shampoo og sæbe i håret, fjerner du nemlig den naturlige olie og fugt i hovedbund og hår.

Derfor bør du ikke vaske hår hver dag, men i stedet kun hver 2. dag eller sjældnere. Ellers risikerer du, at dit hår hurtigt bliver tørt og slidt.

2.   Fordel dine produkter rigtigt

At du har en god shampoo og balsam er et godt sted at starte. Men det er også vigtigt, at du ved, hvordan du fordeler produkterne optimalt.

Shampoo bør som udgangspunkt kun bruges i det øverste af håret og hovedbunden, da det er her, håret bliver fedtet at se på. Hvis du vasker dine spidser med shampoo, hver gang du er i bad, vil de hurtigt tørre ud.

Omvendt giver balsam fugt og næring, hvorfor det kun bør fordeles i bunden af håret. Som tommelfingerregel kan du fordele balsam fra ørerne og ned. Ellers kan det øverste dit hår blive fedtet at se på og være svært at style som ønsket.

3.   Hold øje med vandtemperaturen

Vandtemperaturen spiller også en rolle for, hvordan en hårvask påvirker dit hår. Eksempelvis skal du passe på med at bruge for varmt vand, da det hurtigt kan tørre håret ud.

I stedet skal du bruge lunkent vand til at rense produkterne ud. Når du er færdig med at bruge shampoo og balsam, bør du afslutte badet med koldt vand, der virker opkvikkende og stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden.