Pas godt på dine lækre lædervarer med disse gode råd

Læder og skind er en af tidens helt store trends. Faktisk er det et af de materialer, der næsten altid er på mode. Det skyldes, at man kan få nogle utroligt lækre produkter som fx tasker, handsker og sko af skind og læder.

Hvis man skal have lækre varer i god kvalitet, kan det dog også være en dyr affære. Når man lægger den slags penge, kan det derfor også godt betale sig at passe godt på sine skind- og læderting.

Ved hjælp af den rigtige pleje kan man nemlig forlænge tingenes levetid og pæne udseende.

Imprægnering og fedt er vigtigt

Læder og skind er noget helt særligt materiale, og derfor kræver det også særlig pleje og behandling. Hvis du vil være sikker på, at dine sko og tasker holder sig pæne længe. Så er det en god idé at imprægnere dem en gang, inden du tager dem i brug.

Derefter bør du som regel imprægnere tasken 2 gange om året for at beskytte mod snavs. Du kan købe imprægneringsspray de fleste steder, hvor du køber sko og tasker.

Desuden er det en god idé at bruge læderfedt eller læderbalsam 2 gange om året, da det forebygger udtørring af skindet og derved får tingene til at fremstå som nye i mange år.

Vær forsigtig med rengøringen

Tasker og især sko bliver beskidte med tiden. Hvis man er meget glad for sine fine læder- og skindvarer, er det nemt at gå i panik for at få fjernet snavset.

Dog er det vigtigt, at man holder hovedet koldt og er forsigtig, når man rengør sine skindvarer. Man bør bruge en tør eller opvredet klud til at fjerne friske pletter, da man generelt skal være forsigtig med at anvende vand på skind og læder.

Hvis der er tale om genstridige pletter, der ikke umiddelbart kan fjernet med en klud, kan man bruge et specielt rensemiddel til skind. Man bør aldrig forsøge sig med sæbe eller rengøringsmidler, der ikke er beregnet til formålet, da det kan gå ind og skade materialet.