Oil pulling er den nemme og billige vej til god mundhygiejne

De fleste er nok klar over, at det er en rigtig god ting at gøre en indsats for at holde sin mund ren og frisk. Men det er nok de færreste, der ved, at man kan bruge kokosolie til det.

Umiddelbart forbinder man god mundhygiejne med flittig brug af tandbørste og -tråd.

Men en gammel metode kaldet ”oil pulling” kan faktisk vise sig at være en endnu billigere og nemmere vej til sunde og hvide tænder. Frisk ånde og faktisk også udrensning af hele kroppen.

Hvad er oil pulling?

Oil pulling er en metode til udrensning af munden. Rent praktisk set tager man en spiseskefuld kokosolie og skyller den rundt i munden om morgenen, inden man børster tænder eller spiser noget.

Målet er, at man har olien i munden i 15-20 minutter, men når man først begynder, kan man starte med lidt kortere tid ad gangen.

Oliens fedtsyresammensætning ”trækker” giftstoffer ud af munden. Derfor er det vigtigt, at man ikke sluger olien. Når man er færdig, bør man i stedet spytte den ud i skraldespanden og skylle munden med lunkent vand.

Derefter skal man børste sine tænder som normalt. Det er derfor en simpel og overskuelig proces, der for mange vil medføre store og mærkbare fordele.

Godt for sundheden i hele kroppen

Hvis du går op i sundhed, er oil pulling uden tvivl noget for dig. Oil pulling gør en stor forskel for din mundhygiejne, hvilket både kan mærkes og ses.

Mange oplever, at de efter oil pulling har langt renere og mere hvide tænder. Fordi tænderne ofte bliver renset, holder de sig rene længere, og derfor er chancerne for huller og andre tandproblemer minimeret.

Der er ikke nogen videnskabelig baggrund for det, men nogle fastslår også, at oil pulling generelt giver en udrensende effekt i hele kroppen.

En stor del af kroppens gift- og affaldsstoffer bliver frigivet via munden, hvilket er grunden til, man sommetider oplever dårlig ånde.

Med oil pulling bliver disse giftstoffer fjernet, og derfor kan metoden også komme nyre- og leverfunktioner til gode. Er du interesseret i sundhed, er oil pulling et forsøg værd.