Lær at lave den perfekte mojito med disse simple tricks

En lækker drink går man aldrig galt i byen med. I dag findes der et utal af drinks, så der er noget for enhver smag.

Men der er også de drinks, som bare går rent ind hos alle og dermed opnår klassiker-status. En af dem er den velkendte mojito.

Den cubanske drink kombinerer lime og mint med rom og sukker på en lækker og forfriskende måde. Holder man cocktailparty, eller vil man bare servere en velkomstdrink i særklassse, så hører mojitoen til.

Men inden man kaster sig ud i at lave denne drink, er det vigtigt, at man kender til de tips, der kan løfte den til et nyt niveau.

Nøgleordet er balance

En mojito består traditionelt set af hvid rom, rørsukker, lime, mint og danskvand. Disse stærke smage spiller godt sammen og skaber den unikke kombination, der har gjort mojito til et yndet valg over hele verden.

Derfor er nøgleordet til fremstilling af en mojito balance. Det er vigtigt, at man bruger de rigtige blandingsforhold, så man får en drink, der hverken er for stærk, for sød eller for kedelig.

Det kan derfor være en god idé at starte med at blande drinken efter en opskrift og derefter eksperimentere.

Sådan laver du en mojito

Når du har fundet frem til det blandingsforhold, som du vil bruge, er du klar til at gå i gang med selve blandingen af drinken.

  1. Kom sukkeret i et glas eller en skål
  2. Pres limesaft i, til sukkeret er dækket
  3. Kom myntestilke med blade i
  4. Pres blandingen let for at opløse sukkeret og trække smagen ud af ingredienserne
  5. Tilføj rom
  6. Top op med danskvand

En mojito bør serveres i et almindeligt, højt glas frem for et cocktailglas. Når du tilføjer mynten, så riv ikke bladene over, da det frigiver bitterstoffer til drinken.

I stedet bør du nulre bladene eller slå dem mod bordet for at få det fulde udbytte af duft og smag.

Det er også en god idé at bruge knust is frem for isterninger, da den knuste is har en større overflade og dermed hurtigere køler hele drinken ned til den ønskede temperatur.