Gør din stue grøn med disse nemme og fine stueplanter

Planter er simpelthen et must i hjemmet. De giver ekstra liv til din indretning og tilføjer frisk, grøn farve.

Samtidig er det også sundt at have mange planter i hjemmet, da de er med til at holde indeklimaet friskt og sundt.

Hvis du ikke har fyldt din stue med planter endnu, er det altså tid til at invitere naturen indenfor. Selv hvis du ikke har de store grønne fingre, er det ikke nogen undskyldning.

Der findes nemlig mange fine stueplanter, som både er dekorative og utroligt nemme at holde.

1.   Den populære ”bloggerplante”

Hvis du vil tage et sikkert valg mht. en ny plante i din stue, skal du anskaffe dig en såkaldt ”bloggerplante”. Planten hedder egentlig Monstera Deliciosa, men er grundet sin tilstedeværelse i mange bloggerhjem blevet kærligt omdøbt. Planten skal stå lyst, men ikke i fuld sol, og skal ikke vandes alt for ofte.

2.   Pilea – en god begynderplante

Denne lille, fine stueplante er god for dig, der er lidt en begynder mht. planter og pasning. Den er nemlig ikke kun dekorativ, men er også næsten umulig at slå ihjel. Hvis den står og hænger, skal den blot have lidt vand, og så bliver den så god som ny igen.

3.   Nyrebregne – også kaldet stuebregne

Den klassiske stuebregne er et populært valg, når der skal noget grønt ind i hjemmet. Planten skal have lidt mere vand end de andre, så vanding en gang om ugen vil ikke være helt nok til at holde bregnen i live. Nyrebregnen skal have meget lys, men ikke nødvendigvis fuld sol.

4.   Svigermors skarpe tunge

Denne plantes lidt komiske navn kommer nok af dens lange, stive stængler, der står ret op i luften. Planten er utrolig dekorativ og kan tilpasse sig sine omgivelser. Derfor kan den stå næsten hvor som helst i stuen. Denne fine plante er også svær at slå ihjel, så hvis den ser dårlig ud, burde en smule vand være nok.

5.   Gummitræ

Det er ikke kun sejt at kunne sige, man har et gummitræ i stuen – man får også en utrolig dekorativ plante. Den skal stilles mellemlyst og gødes en gang imellem.