Fitness træning giver mange og langvarige fordele for sundheden

De fleste er nok klar over, at træning er vigtigt for sundheden. Vores kroppe er designet til bevægelse, og faktum er, at vi med vores moderne levestil sidder alt for meget ned.

Det slider på vores kroppe, mere end fitness gør. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at få udført den daglige træning, så kroppen holdes stærk og sund.

Men der findes også en række andre fordele ved fitness, som du måske ikke kendte til, og som kan være en motivationsfaktor til at trække i træningstøjet og komme i gang.

Træning gavner også din hjerne

Selvom man primært træner kroppen med fitness, er det også med til at holde din hjerne i topform. Det gælder især, hvis man træner udenfor, hvor den friske luft er med til at holde hjernen skarp.

Fitness vil desuden udløse nogle hormoner i hjernen, som giver bedre humør og gør det nemmere at fokusere og koncentrere sig.

Bevægelse kan slå sygdomme ned

Vi ved alle sammen, at fitness kan være med til at styrke immunforsvaret og dermed kroppens naturlige forsvar. Men hvis man mærker en snert af sygdom og fornemmer, at der er noget på vej, kan en rask gåtur eller en tur i fitness faktisk være med til at slå det ned.

Det er dog vigtigt at huske på, at hvis man er rigtigt syg, skal man ikke overanstrenge kroppen, men i stedet fokusere på at blive rask.

Fitness hjælper imod stress

Stress er en af vores moderne tids største og mest udbredte sygdomme. Det er ofte nemmere at forebygge stress end at behandle den – og her spiller fitness også en vigtig rolle.

Tiden tilbragt i fitness eller naturen er nemlig med til at give hjernen en vigtig pause, som kan minimere mængden af stresshormoner i hjernen og blodet.

Hvis man har en tendens til at føle sig stresset, er det kun det vigtigere, at man tager sig tiden til at få trænet.

Vægttab er ikke det vigtigste mål

Mange træner for at tabe de ekstra kilo på sidebenene. Men uanset om man træner for vægttab eller for sundheden, skal det ikke være det vigtigste mål. Det handler om at finde en sportsgren, som man nyder at lave.

På den måde får man både en pause fra hverdagens trummerum og en masse sundhedsmæssige fordele.