Få varmen med denne lækre og cremede græskarsuppe

Når det bliver efterår og koldt udenfor, er det tid til at lave lækre supper. En varm, cremet suppe er nemlig den perfekte kur på en kold og blæsende dag.

Og nu hvor Halloween nærmer sig, og supermarkederne bugner med fine græskar, er det oplagt at lave en græskarsuppe.

Græskar er for mange lidt ukendt land og bliver mest brugt til at lave dekorationer og lamper til højtiden. Men græskar er faktisk også en utrolig lækker spise, hvis man forstår at bruge den rigtigt.

Den egner sig også perfekt til en suppe, hvor den ikke alene bidrager med næring og god smag, men også med en flot, orange farve. Denne græskarsuppe er derfor det oplagte valg, både til hverdagsaftener og som lækker forret til en festlig middag.

Ingrediensliste:

Til suppen:

1 hokkaido græskar

4 fed hvidløg

2 gulerødder

4 kartofler

1 løg

1/3 hel rød chilli

Citronsaft

1 tsk revet ingefær

1,5 dl fløde

Krydderier

Vand

Sådan laver du din græskarsuppe:

Skyl dit græskar godt, skær det midt over og fjern kernerne med en ske. Skær resten af græskaret inkl. skræl ud i grove tern. Kartofler, hvidløg, løg og gulerødder skrælles og skæres også i grove tern.

Kom det hele i en gryde med olivenolie og sauer det over middelvarme i ca 1-2 minutter. Derefter hælder du vand over, så det dækker 2/3 af grøntsagerne.

Brug hellere for lidt end for meget vand, da du altid kan spæde til senere, hvis du synes, at suppen bliver for tyk. Flæk chilien, fjern kernerne og læg den oven på grøntsagenre sammen med ingefær og spidskommen.

Suppen skal derefter koges i 15-18 minutter ved høj varme. Til sidst tages chilien op, og suppen blendes, indtil den er helt glat og cremet. Citronsaft og fløde skal herefter tilsættes, og suppen kan blive smagt til med salt og friskkværnet peber.

Du kan toppe suppen med cremefraiche eller drænet yoghurt, ristede græskarkerner, bacon eller æbletern. Det er en god idé at prøve sig frem, indtil man finder en kombination, som man synes godt om.

Denne suppe er en klassiker, der uden tvivl vil gå rent ind hos alle, der prøver den.