Chlorella – vidunderalgen til smoothies, bagværk og kosttilskud

Chlorella lyder ikke umiddelbart som noget, man ville have lyst til at sætte tænderne i. Faktisk minder ordet mest om en sammensætning af ”klor” og ”salmonella”.

Ikke desto mindre er chlorella et produkt, der over de seneste år har vundet stort frem – især inden for helsekost og -produkter.

Det skyldes, at algen har en utrolig næringsprofil med en intens kombination af essentielle næringsstoffer, som ikke findes i mange andre produkter.

Samtidig er chlorella en utrolig alsidig alge, der både kan bruges i smoothies, bagværk og som kosttilskud. Hvis man trænger til et skud sundhed, er chlorella det rigtige valg.

Hvad er det, og hvorfor er det så godt?

Chlorella er for mange danskere et nyt fænomen. I udlandet har algen dog været kendt og brugt i lang tid. Faktisk er chlorella det mest populære kosttilskud i fx Japan.

Algen har sin dybe, grønne farve på grund af sit høje indhold af klorofyl. Der er tale om en encellet alge, der som oftest findes på pulverform. D

et er især pga. det utrolige næringsindhold, at chlorella er et populært valg. Blandt andet har det ca. 60 g protein pr. 100 gram. Derudover har chlorella afgiftende egenskaber og siges at kunne udskille giftstoffer og tungmetaller som fx kviksølv fra kroppen.

Algen kan desuden virke som en naturlig udrensningskur, der blandt andet bekæmper dårlig ånde og kropslugt.

Mange anvendelsesmuligheder til enhver livsstil

Der er altså mange gode grunde til at få chlorella ind i ens kost. Og heldigvis har algen mange anvendelsesmuligheder.

På pulverform kan det blandt andet indgå i bagværk og smoothies, hvor det ikke smager af så meget, men tilfører vigtig næring og en smuk, grøn farve.

Hvis man ikke bager selv eller drikker smoothies, kan man få chlorella på pilleform. Det gør, at man kan tage chlorella alene som et kosttilskud.

Idet chlorella er 100% naturligt og stammer fra planteriget, er det også et kosttilskud, der egner sig udmærket til vegetarer og veganere.